Kent ve Demiryolu Menü

Kalıcı Başlantı:

Mansur Osanloo’ya Özgürlük

(yorumlar kapalı)

 

 kd

 

 

10.07.2007 tarihinde kaçırılan Tahran Otobüs İşçileri Sendikası’nın başkanı Mansur Osanloo’dan haber alınamadığı için ITF tarafından düzenlenen imaza kampanyasını takiben dün 01.11.2007 tarihinde basına yansıyan haberlere göre M.Osanloo’nun eza evinde tutulduğu ve yargılamasının yapılarak 5 yıl hapse mahkum edildiği sağlık durumunun ağırlaştığı bildirilmektedir.

İran’da uzun bir süredir cezaevinde tutulan sendika lideri Mansur Osanlu’nun, 5 yıl hapse mahkum edildiği öğrenildi. Tahran devrim ve genel mahkeme savcı yardımcısı Hasan Haddad, resmi IRNA’ya yaptığı açıklamada, Osanlu’nun 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Savcı Haddad, mahkumiyet kararı kesinleşen Osanlu’nun cezaevine konulduğunu da belirtirken, Osanlu’ya yöneltilen suçlamalara ilişkin bilgi vermedi.
Tahran Otobüs Şoförleri Sendikası Başkanı Osanlu, 2005 yılında otobüs şoförlerinin, Tahran’da yaptığı protesto gösterileri ve greve liderlik ettiği gerekçesiyle Aralık 2005’te tutuklandıktan 8 ay sonra serbest bırakılmıştı. Protesto gösterilerinden sonra Osanlu ve 1000 kadar çalışan, şirket tarafından işten atılmıştı.
2006 sonunda yine tutuklanan Osanlu, en son geçen temmuzda "rejim aleyhine bildiri dağıtmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Osanlu’nun sağlık durumunun ağırlaştığı ve görme kabiliyetini kaybetme tehlikesiyle yüz yüze olduğu da belirtilmişti.

http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=19667

 

 

2007-07-12 14:50:23
İranlı Sendikacı Kaçırıldı!

 Uluslararası örgütümüz ITF’in verdiği bilgiye göre İranlı sendikacı, Tahran Otobüs İşçileri Sendikası’nın başkanı Mansur Osanloo 10 Temmuz Salı günü saat 19:00 sularında Tahran’daki evine yakın bir yerde, otobüsteyken kimliği belirlenemeyen kişilerce kaçırıldı. Osanloo gün boyunca metalik gri Peugeot marka bir otomobil tarafından takip edilmiş.

ITF üyesi Tahran Otobüs İşçileri Sendikası yıllardır kahramanca bir mücadele veriyor ve İran’daki baskıcı rejim tarafından çok ağır baskılara maruz bırakılıyor. Sendikanın önderleri İran’daki karanlık rejim tarafından bugüne kadar tehditlerle, uzun süreli keyfi gözaltılarla, işkenceyle yıldırılmaya çalıştılar. Ancak kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırılmaları ilk kez söz konusu oluyor ve ortada bir resmi işlem söz konusu olmadığı için ITF ve üyesi sendikalar Mansur Osanloo’nun durumuyla ilgili büyük bir endişe içindeler.

1. İmza verin
İran Devlet Başkanı Ahmedinejat’tan Mansur Osanloo’nun güvenliğinin sağlanmasını ve derhal serbest bırakılmasını isteyen dilekçeye siz de imza verebilirsiniz.
http://www.itfglobal.org/solidarity/osanloo2sign.cfm/formbuilder/43/p/1

2. Bir protesto mektubu yollayın
Aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak Devlet Başkanı Ahmedinejat’a bir protesto mektubu gönderebilirsiniz.
http://www.itfglobal.org/solidarity/osanloo2.cfm/letter/24

 


2007-07-02 14:31:54
Avustralyalı Sendikaların Anti-Demokratik Yasalara Karşı Mücadelesine Destek Ver!

Avustralya’da sendikalar hükümetin çıkarmış olduğu sendika karşıtı anti-demokratik yasalara karşı bir kampanya yürütüyorlar. Bu kampanyaya Başbakan’ın web sitesi üzerinden kendisine bir e-posta göndererek katılabilirsiniz:
http://www.pm.gov.au/contact/index.cfm

E-posta mesajını kendiniz yazabileceğiniz gibi aşağıdaki mektup örneğini de olduğu gibi kullanabilirsiniz.

Örnek mektup metni:

The Hon John Howard MP
Prime Minister
Parliament House
CANBERRA ACT 2600

Dear Prime Minister,

I am writing to express my concern about the continuing violation of citizens’ and workers’ rights in Australia, due to the impact of unfair industrial relations reforms introduced by your government. I understand from the International Transport Workers’ Federation that these reforms impose heavy restrictions on workers’ rights to union representation and give employers disproportionate powers.

I strongly urge you therefore, to listen to the voices of the large numbers of Australians who are rallying on 30 November to call for "Rights at Work", and to take immediate action to repeal the IR laws.

Yours sincerely

 


2007-01-24 14:32:24
Pedro Zamora için adalet!

Guatemala’da liman özelleştirmelerine karşı mücadelesi ile tanınan, ITF üyesi Guatemala dok işçileri sendikası (STEPQ) Genel Sekreteri Zamora 15 Ocak Pazartesi günü çocuğu ile birlikte bir grup saldırgan tarafından pusuya düşürüldü. Saldırganlar 100 el ateş ettikten sonra, içlerinden biri yerde yatan Zamora’nın yanına geldi ve silahını yüzüne dayayarak ateş etti. Zamora’nın üç yaşındaki çocuğu Angel saldırı sırasında yaralandı. Olay yerinde can veren Zamora’nın son eylemi çocuğunu yere yatırıp, onu korumaya çalışmak olmuştu. Zamora’nın öldürülmesinin ardından STEPQ sendikasının diğer yöneticileri de tehdit telefonları almaya başladılar. Bu sendikacıların aileleri de tehdit ediliyor.

ITF’in kampanyasına destek ver!
Üst kuruluşumuz Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) bizleri Guatemala hükümetine protesto mektupları göndererek, sendikanın korunmasını ve suikastı işleyenlerin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilmelerini talep etmeye çağırıyor.

kaynak:http://www.havais.org.tr/index.php

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: kentvedemiryolu.com